Publiekslievelingen

Schilderijen, foto's, beelden,sieraden... Van eeuwenoude kunst tot zeer hedendaags: Museum Arnhem beschikt over een ruwweg 25.000 stuks tellende collectie. Publiekslievelingen licht de favoriete werken van onze bezoekers uit én deelt waarom bezoekers vinden dat de werken een plekje in de top verdienen. 

Bezoekers hebben één jaar lang een stembiljet kunnen invullen tijdens hun museumbezoek of gestemd via de website. Naast de top 15, bestaande uit schilderkunst vóór en tijdens de Tweede Wereldoorlog, presenteren we de favoriete sieraden en hedendaagse kunstwerken. 

Bezoekers aan het woord over Publiekslieveling
Wilma met Kat (1940), Carel Willink 

Wilma met Kat_Willink"Die uitstraling van Wilma... een combinatie van kracht én zachtheid. Betoverend!" 
- Leo, 62 jaar

"Want katten zijn mijn lievelingsdieren."
- Mila, 11 jaar 

"Ik vind de precisie van de kat en Wilma en de setting van Versailles werkelijk prachtig!"
- Petra, 41 jaar

Veelzijdigheid
Charlotte Bik, directeur Art & Design ArtEZ hogeschool voor de kunsten, maakt speciaal voor Publiekslievelingen een presentatie met onze collectie. Haar vertrekpunt voor het grasduinen door de collectie van Museum Arnhem was kleur en vorm. Haar oog is gevallen op tekeningen, schilderijen, vazen en sculpturen die inmiddels tot haar persoonlijke favorieten behoren. De selectie van Charlotte Bik krijgt een plek naast de favorieten van ons publiek. Kortom: Publiekslievelingen toont de veelzijdigheid van onze collectie én die van ons publiek.  

Publiekslieveling kinderdirecteur Liv 
Ook onze kinderdirecteur heeft haar stem uitgebracht. Bekijk hier de video van Liv van der Aar over haar Publiekslieveling


www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.