Collectie op reis

Museum Arnhem vernieuwt! Daarom is het museum momenteel tijdelijk gesloten. Hoogtepunten uit onze collectie hoef je niet te missen. De collectie is op reis en gaat het hele jaar door uit logeren bij verschillende musea in binnen- en buitenland, waaronder Rijksmuseum en binnenkort CODA Museum Apeldoorn en Museum of Contemporary Art (Chicago). Ontdek waar jouw favoriete kunstwerk uit onze collectie momenteel te zien is.

Museum Arnhem in Rijksmuseum

Maar liefst 6 neorealistische topstukken uit onze collectie zijn uit logeren bij Rijksmuseum Amsterdam. Het neorealisme krijgt een plek in een presentatie van het Rijks.

Vanaf 3 mei 2018 zijn de volgende werken te zien:

pyke koch
Pyke Koch, Mercedes de Barcelona, olieverf op doek, 1930

Museum Arnhem in Museum of Contemporary Art Chicago

De omvangrijke installatie In Pursuit of Bling (2014) van Otobong Nkanga maakt deel uit van de solotentoonstelling van Otobong Nkanga die te zien is in het Museum of Contemporary Art Chicago, in Amerika. De installatie was voor het eerst te zien in de Koepelzaal van Museum Arnhem tijdens SONSBEEK '16.

In Otobong Nkanga: To dig a hole that collapses again is t/m 2 september 2018 te zien:

In pursuit of bling_Otobong Nkanga_Eva Broekema
Otobong Nkanga, In Pursuit of Bling, installatie, 2014. Collectie Museum Arnhem en Stedelijk Museum. Aankoop in 2016 met steun van Mondriaan Fonds en Vereniging Rembrandt (Titus Fonds). 


www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.