Publicatie op Mister Motley

Mister Motley grasduint in onze collectie hedendaagse kunst. Zij sluiten vandaag de zomer af met met een dubbelinterview. Twee werken van twee verschillende kunstenaars. The Tourist (2016) van Margriet van Breevoort en Mr. Hyde (2000) van Paul de Reus.

"De Reus gebruikt net als Van Breevoort realisme in zijn sculpturen en installaties om het publiek zijn wereld binnen te ‘lokken’. Neem bijvoorbeeld het werk Mr. Hyde (2000), ook uit de collectie van het museum. We zien een geheimzinnige figuur die volledig in zichzelf is gekeerd. De enige manier om zijn gezicht waar te nemen is indirect, via een spiegel. Na de initiële schok dat er echt iemand in de kamer lijkt te staan treedt de vervreemding in. Deze is echter van een andere aard dan de vervreemding die optreedt bij het werk van Van Breevoort, De Reus richt zich niet op het buitenaardse, zoals Van Breevoort, maar juist op het ‘aardse’. Hij is geïnteresseerd in het intieme van de mens en hoe wij constant bezig zijn ons innerlijk te verbergen." Lees hier verder.