Museum Arnhem ontvangt omvangrijke schenking werk Ad Gerritsen

Museum Arnhem ontvangt een schenking met sleutelwerken van de Arnhemse kunstenaar Ad Gerritsen (1940-2015).

Gerritsen was een zeer productieve kunstenaar. Hij maakte schilderijen, tekeningen, keramiek en beeldhouwwerken. Sinds 1965 heeft Gerritsen een oeuvre opgebouwd waarmee hij een eigen en zeer herkenbare positie in de Nederlandse kunst heeft verworven. Een groot deel van zijn werk is door de jaren heen aangekocht door musea, particuliere verzamelaars en bedrijfscollecties. Gerritsen was een geliefd kunstenaar vanwege zijn eigenzinnige beeldtaal.

Nalatenschap Ad Gerritsen
Op verzoek van de erven heeft Stichting Plaatsmaken een selectie gemaakt uit de nalatenschap met als doel deze onder te brengen in diverse collecties. Aan Museum Arnhem als grootste verzamelaar werd een genereus aanbod gedaan. Met de schenking van twee grote schilderijen (Engeland, London uit 2006 en familie F. uit 2011), en de gehele serie Dictators (gemengde techniek op papier, 2008) heeft Museum Arnhem nu de meest complete en uitgebreide collectie Ad Gerritsen in Nederland.

Lees meer over deze schenking in het persbericht.