Erfgoedcentrum presenteert het Stadspanorama in Rozet

Erfgoedcentrum Rozet (Museum Arnhem en Gelderland Bibliotheek) presenteren het Stadspanorama in Rozet. Op de vijfde verdieping van Rozet heeft men een fantastisch uitzicht over de stad Arnhem en haar omgeving. In het Stadspanorama zijn schilderijen uit de collectie van Museum Arnhem en oude foto’s en filmbeelden uit de collectie van de Gelderland Bibliotheek te zien die een indruk geven hoe de Rijnstad er vroeger bij lag.

De unieke ligging van Arnhem heeft kunstenaars door de eeuwen heen geïnspireerd. De vergezichten van de rivier, het on-Nederlandse van de stuwwal, de bossen en de heide vormden voor hen een aantrekkelijke omgeving om te schilderen. Ook is de stad zelf, haar pleinen, kerken en de oude haven, op verschillende manieren op het doek vastgelegd. Deze schilderijen uit de collectie van Museum Arnhem en oude foto's en filmbeelden uit de collectie van Gelderland Bibliotheek laten bezoekers van het Stadspanorama zien hoe de Rijnstad er vroeger bij lag. Op een uitgebreide plattegrond ontdekken bezoekers waar de schilder toen zijn ezel moet hebben uitgeklapt. Het contrast tussen het Arnhem van toen en nu wordt duidelijk op de begeleidende afbeeldingen, afkomstig van Google Maps, en video's. De stad beweegt! Meer over het Stadspanorama is te lezen in het persbericht.