Gebouw

Bij aankomst van het museum valt direct het monumentale gebouw met koepel op. De ingang is in het centrale deel waar ook de Koepelzaal is. Het gebouw staat op een oude stuwwal en heeft een fantastisch uitzicht over de Rijn en de uiterwaarden. 

Gebouw_drone.jpg
Zicht op Museum Arnhem vanuit de beeldentuin

Toen het in 1873 werd gebouwd door de architect Cornelis Outshoorn, was het een herensociëteit voor uit Nederlands-Indië terugkerende suikerrietplanters. Zij konden hier bijkomen en wennen aan Nederland. In 1920 werd het gebouw geschikt gemaakt als museum waarin de gemeentecollectie van Arnhem werd getoond.

In de loop van de tijd is er veel veranderd aan het gebouw. De twee grootste vernieuwingen waren de toevoeging in 1956 van een nieuwe vleugel aan de westkant van het gebouw, gebouwd door de architect Frits Eschauzier, en de aanbouw van Hubert Jan Henket uit 2000 aan de oostkant. Henket schakelde een aantal pre-fab units aan elkaar, plaatste hierover een losstaande overkapping. Hier is nu het Museumcafé Bovenover gevestigd met optimaal zicht op de beeldentuin en de Rijn.  

Vernieuwing
Museum Arnhem vernieuwt. Vanaf het najaar in 2017 wordt begonnen met een omvangrijk nieuwbouw project. Museum Arnhem krijgt meer hoogwaardige tentoonstellingsruimte, de voorzieningen voor u als bezoeker verbeteren sterk en het prachtige uitzicht en de tuin worden nog meer bij het museum betrokken. Lees hier meer over de nieuwbouw. 

top
www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.