Huisregels

De directie en medewerkers van Museum Arnhem heten u van harte welkom in het museum. Zoals elk museum heeft ook Museum Arnhem huisregels. Deze zijn voor u en onze veiligheid en voor de veiligheid van alle objecten en het pand. Wij vragen u vriendelijk tijdens uw bezoek rekening te houden met deze regels.

Wat mag mee in het museum
Voorwerpen als grote (rug)tassen en paraplu’s kunnen schade veroorzaken en mogen niet mee op zaal. Deze kunnen worden achtergelaten in de garderobe of in de gratis kluisjes (inworp 1 of 2 euromunt met teruggave). Handtassen zijn wel toegestaan (maximaal grootte ongeveer A4). Tassen kunnen uit veiligheidsoverwegingen gecontroleerd worden door het beveiligingspersoneel.

Rolstoelen
Er is een rolstoel en een rollator beschikbaar. Deze kunnen gereserveerd worden via info@museumarnhem.nl. Voor mensen die zich niet zelfstandig door het museum kunnen bewegen, mag één begeleider gratis mee. 

Huisdieren
Huisdieren mogen niet mee het museum in. Hulphonden zijn natuurlijk wel welkom.

Afstand tot de kunstwerken
Kunstwerken beschadigen bij iedere aanraking, ook al is dat niet altijd direct te zien. Het aanraken van de kunstwerken is dan ook niet toegestaan.

Schrijven en tekenen
Voor wie wil schrijven of tekenen tijdens het museumbezoek zijn er in de winkel potloden en klemborden beschikbaar. Het is niet toegestaan tentoonstellingsmateriaal of muren als ondergrond te gebruiken.

Geluid en telefoneren
Het museum nodigt bezoekers uit in gesprek te gaan over kunst. Houd daarbij rekening met andere bezoekers en beperk harde of storende geluiden. Mobiel telefoneren en het gebruik van geluidsdragers op zaal is niet toegestaan.

Fotograferen en filmen
Foto’s maken mag. Zet wel de flits uit, deze kan de kunstwerken beschadigen. Laat ook een statief thuis. Alleen bij schriftelijke toestemming van het museum mogen video- of filmopnamen gemaakt worden met lampen, flitsapparatuur en statieven.

Begeleiding groepsbezoek
Rondleidingen en educatieve programma’s zijn afgestemd op groepen van maximaal 20 leerlingen bij voortgezet onderwijs en op groepen van maximaal 15 leerlingen bij primair onderwijs. Om de communicatie met groepen te vergemakkelijken, is het noodzakelijk dat per groep één persoon het aanspreekpunt is. De docenten en/of begeleiders van groepen zijn verantwoordelijk en aansprakelijk voor het gedrag van de deelnemers van hun groep. Van scholen verwacht het museum minimaal 1 docent als begeleider per groep.
 
Roken
Het gehele museum is rookvrij, ook de e-sigaret mag binnen niet worden opgestoken.

Eten en drinken
Neem geen etenswaren en drinken mee het museum in. Eet buiten een boterham of geniet van iets lekkers in het museumcafé.

Diefstal, verlies
Museum Arnhem is niet verantwoordelijk voor verlies, diefstal of beschadiging van persoonlijke eigendommen.

Calamiteit
Bij een calamiteit, volg de instructies op van de medewerkers.

Tot slot
Naast deze huisregels zijn de bezoekersvoorwaarden van toepassing. Deze zijn verkrijgbaar in de winkel. De aanwijzingen van de medewerkers en beveiliging dienen te allen tijde te worden opgevolgd. Bij het betreden of verlaten van het museum kúnnen bezoekers verzocht worden mee te werken aan een veiligheidsfouillering door beveiligingspersoneel.

Als bezoeker van Museum Arnhem is verblijf in alle ruimtes van het museum voor eigen rekening en risico.

Hebt u suggesties, klachten of complimenten? We horen deze graag, noteer ze in het gastenboek of mail naar suggesties@museumarnhem.nl

Wij wensen u een aangenaam bezoek! 

top
www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.