Bezoek

Welkom in Museum Arnhem! Kunst bekijken in één van de mooist gelegen museumgebouwen van Nederland, dat kan in Museum Arnhem.

Het museum ligt op een hoge stuwwal met een schitterend uitzicht over de Rijn. De collectie is bekend door de belangrijkste verzameling magisch- en neorealisten van Nederland. Daarnaast bezit Museum Arnhem een hoogwaardige collectie hedendaagse en toegepaste kunst en een bijzondere collectie sieraden. 

In de museumtuin staan beelden van kunstmanifestatie Sonsbeek. Het museumcafé is in 2015 door het publiek uitgeroepen tot leukste museumcafé van Nederland en heeft twee terrassen met uitzicht op de beeldentuin.

Uitbreiding en vernieuwing
Achter de schermen zijn wij momenteel druk bezig met de voorbereidingen op de verbouwing. In juni is er een prachtige visie gepresenteerd door Benthem Crouwel Architects. Deze visie wordt nu vertaald naar een definitief ontwerp. In dit ontwerp gaan wij uit van de unieke ligging van het museum en zorgen wij ervoor dat de oude herensociëteit zijn openheid terugkrijgt. Om deze plannen te realiseren gaan wij een periode dicht: vanaf de herfstvakantie 2017. Tot en met de herfstvakantie is er in Museum Arnhem een volledig programma: met o.a. tentoonstellingen als Stijlloos, Pierre Janssen en Ravage. Na de verbouwing opent Museum Arnhem naar verwachting eind 2019 de deuren weer voor het publiek.  Meer informatie over de uitbreiding en vernieuwing is hier te vinden.

top
www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.